Bagaimana Membuat Menbosha yang Menggugah Selera
Bagaimana untuk memasak menbosha unik yang akan merosakkan bahasa anda, resipi menbosha, anda akan membangkitkan selera anda untuk inspirasi daripada ramai rakan di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada mereka kawan. Pengguna Internet sudah biasa menggunakan Internet di telefon bimbit mereka untuk mencari maklumat imej yang boleh digunakan sebagai maklumat. dan kali ini saya akan kongsikan langkah penyediaan, cara memasak langkah mudah untuk memasak menboshu yang sedap, jadi tidak susah dan tidak mudah. Dengan pengendalian yang tidak betul, hasilnya tidak baik dan agak tidak menyenangkan. Malah, menbosha yang lazat harus mempunyai aroma dan rasa yang membangkitkan selera kita.
Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi rasa Menbosha, daripada jenis bahan sehinggalah kepada pemilihan, pemprosesan dan penyajian bahan-bahan segar. Anda tidak perlu risau jika anda ingin memasak menbosha yang lazat di rumah kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah foto Menbosha yang boleh anda gunakan untuk inspirasi.
Jumlah hidangan yang boleh dihidangkan untuk menyediakan Menbosh ialah 3-5 orang. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk berkhidmat kepada anda dan orang tersayang.
Dianggarkan juga masa yang diperlukan untuk menyediakan menbosha adalah kira-kira 25 minit.
Nah, kali ini kami akan cuba mencipta menboshu anda di rumah. Dengan bahan-bahan yang mudah hidangan ini dapat membantu menyihatkan badan kita. Anda boleh memasak menboshu dengan 8 bahan dan 7 langkah kerja. Berikut adalah peringkat-peringkat memasak.
Resipi popular di China dan Korea. Rapuh di luar, lembut di dalam. Cubalah, saya pasti suka 😉 #cppassport
Bahan-bahan dan rempah ratus untuk penyediaan Menbosh:
- 500 g udang (dihiris halus)
- 1/2 sudu besar sos tiram
- 1 biji putih telur
- 5 sudu besar tepung jagung
- Lada hitam
- Beras atau lada merah (dicincang halus)
- 8 keping roti (beku)
- minyak goreng (menggoreng)
Ambil langkah Menbosh
- Gaulkan hirisan udang bersama sos tiram, putih telur, tepung jagung, beras/lada merah dan lada hitam. Boleh tambah lada hitam dan cili secukup rasa.
- Potong serbuk roti menjadi kepingan dan potong setiap kepingan kepada 4 bahagian
- Letakkan 1 sudu besar telur telur udang ke dalam sekeping roti dan letakkan sekeping roti lagi di atasnya. Lakukan ini sehingga roti dan udang masuk ke dalam telur.
- Simpan di dalam peti sejuk selama 5-10 minit sebelum digoreng.
- Selepas 5-10 minit, panaskan minyak dan goreng dengan api perlahan hingga kekuningan.
- Sedia untuk dihidangkan. Lebih sedap makan mayonis dengan kuah dan cili. Ujian yang bagus 😊
- Petua dan Amaran Jika anda suka rasa udang masam manis, perahkan sedikit limau atau tambahkan sedikit cuka pada telur udang.
Bagaimana? Mudah, kan? Inilah cara membuat menboshu, yang boleh disediakan di rumah. Nikmati ujian anda!