'/> Bagaimana Menyiapkan Roti Sarang Lebah Anti Gagal - Master Chef

Bagaimana Menyiapkan Roti Sarang Lebah Anti Gagal

Roti sarang lebah

Masih mencari ilham Langkah Mudah Buat Biskut Madu Unik ?, Langkah Mudah Buat Biskut Madu Melawan Muflis. Ramai rakan di sekeliling kita sedang mencari sesuatu, mungkin anda salah seorang daripada mereka. orang biasa menggunakan Internet pada telefon pintar mereka, sebagai contoh, untuk melihat maklumat tentang imej. Kali ini saya akan kongsikan panduan cara membuat roti sarang lebah, yang pastinya menyeronokkan. Ia tidak terlalu sukar untuk memasak, tetapi ia tidak mudah. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya tidak akan memuaskan atau lazat. Sebenarnya roti sarang lebah sepatutnya mempunyai rasa dan rasa yang membuatkan kita lapar.

Terdapat beberapa perkara yang lebih kurang mempengaruhi rasa roti sarang lebah, bermula daripada jenis bahan, daripada pemilihan bahan segar hinggalah kepada cara pemprosesan dan penyajian. Jangan risau jika anda ingin membuat kek madu yang lazat di mana sahaja anda berada, jika anda tahu helahnya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang unik. Berikut adalah gambar roti sarang lebah yang boleh anda jadikan inspirasi.

Berikut adalah beberapa petua dan petua praktikal yang boleh digunakan untuk memproses roti sarang lebah yang sedia untuk dimasak. Anda boleh membuat roti sarang lebah menggunakan 16 bahan dan 5 langkah. Begini cara memasak hidangan.

#telurantarabangsa Ibu saya mengajar kedai roti pertamanya di kelas kolej hands-on. Teruskan belajar membuat roti, kerana kanak-kanak suka makan roti ini. Alhamdulilah, jadi sumber makanan kalau boleh juga tawarkan untuk dijual. Kami berharap kami dapat membantu sabung ayam lain yang berminat untuk menguji dan memberi manfaat kepada semua orang. Mungkin juga akan ada yang berminat untuk menjualnya. Sentuhan yang bagus

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat roti sarang lebah:

  1. 500 gram tepung berprotein tinggi
  2. Pembungkusan Mauripan 1 (11 g)
  3. 100 gram gula tepung
  4. 10 gram garam
  5. 1 biji telur
  6. Tonton 100 gram
  7. 150 gram susu cair atau susu segar
  8. 75 gram marjerin atau mentega
  9. Untuk menutup permukaan roti
  10. 1 biji telur
  11. 50 ml susu cair
  12. Untuk hiasan
  13. 1/2 sudu kecil bijan hitam
  14. 1 sudu kecil biji bunga kobis
  15. 1 sudu teh badam cincang
  16. 1 sudu kecil biji labu

Cara membuat roti sarang lebah

  1. Rajah 1. Bahan Roti. Campurkan semua bahan kecuali susu dan air. Letakkan mesin roti di atas doh (uli doh dan rehatkan)
  2. Uli sedikit dan masukkan bancuhan susu ke dalam air. Sehingga awak pergi. ** Petua bagi yang tak bakar, uli guna mixer, uli lebih kurang 30-45 minit guna tangan, uli lebih kurang 45 minit hingga doh menjadi kenyal.
  3. Lengkapkan doh dan letakkan dalam bentuk. Ibu menimbang 30 gram doh. Campurkan telur dan susu untuk membuat sayu pada doh.
  4. Lapkan glitter dan taburkan dengan perhiasan.
  5. Bakar pada suhu 180 darjah selama 30 minit atau sehingga masak. ** Sila tahu oven anda * Semua petua, jika anda tidak mahu semua doh siap dalam ketuhar, anda boleh membekukan doh. Apabila doh siap dibentuk, masukkan terus ke dalam peti ais. Tidak perlu memberi kilauan dan hiasan terlebih dahulu. Kalau nak makan, keluarkan kira-kira sejam sebelum dibakar, biarkan doh naik semula dan sayu dan hias. Kemudian bakar seperti biasa. Akibatnya, roti kita akan menjadi lebih lembut. cuba ia

Terima kasih kerana membaca resipi yang kami tawarkan di sini. Semoga hidangan roti ringkas untuk bulan madu di atas dapat membantu anda menyediakan makanan yang lazat untuk keluarga / rakan anda dan memberi inspirasi kepada anda untuk menjual makanan. Senang mencuba!

Tags:
Resepi
Link copied to clipboard.