'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Roti Canai Sarang Burung yang Menggugah Selera - Master Chef

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Roti Canai Sarang Burung yang Menggugah Selera

Roti canai sarang burung

Mencari idea untuk "Langkah Mudah Mencipta Sarang Burung Roti Canai yang Unik"? Resipi Selamat Gagal Roti Canai Sarang Burung sedang diminta oleh ramai pengguna di sekeliling kita, anda mungkin salah seorang daripada mereka. Ibu muda sudah biasa menggunakan Internet di telefon pintar untuk mencari maklumat grafik yang boleh digunakan sebagai ilmu. Dan kali ini saya akan kongsikan panduan cara nak buat cara mudah lawan sarang burung supaya tak susah dan senang. Sekiranya kesilapan dibuat, hasilnya akan menjadi tidak menyenangkan dan, sebagai peraturan, tidak menyenangkan. Malah, sarapan pagi roti canai sarang yang lazat sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh membangkitkan selera.

Banyak yang menggemari Roti Canai Sarang Borong, dari jenis bahan, pemilihan bahan segar hingga cara penyediaan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin memasak roti canai sarang burung yang lazat di rumah, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat unik. Gambar di bawah adalah mengenai Roti Canai Sarang Burung, yang boleh anda jadikan idea.

Berikut adalah beberapa petua dan petua yang berguna untuk anda mulakan dengan Roti Canai Sarang Burung. Anda boleh membuat Roti Kanai Sarang Burung menggunakan 5 bahan dan 5 langkah memasak. Berikut adalah langkah penyediaan.

#telurantarabangsa Suatu ketika dahulu, sarang burung roti canai ini "viral". Katanya, kedai itu penuh dengan pembeli yang datang untuk mencubanya. Saya ingin mencuba, tetapi pada musim-musim wabak ini, saya bimbang tidak dapat anak saya makan. Jadi saya buat roti chanai sejuk beku, roti paratha. Teringin nak guna roti chanai homemade tapi tak tahu nak tabur macam mana. Takut kepala tersangkut nanti 🤭 Senang je nak buat, yang penting dapat telur. Saya menggunakan telur kelas A, jadi gunakan 1 sudu besar untuk setiap keping roti. Sesuai dengan sempurna dalam lubang ini. Bersedia dengan mengikuti arahan di bawah. Bila dah siap, taburkan bawang besar atau apa sahaja yang anda suka. Chanai roti patut dihidangkan dengan sos dal atau kari, tetapi saya tidak. Jadi saya bercakap dengan Sambal Belis. Mungkin faktor mengapa mereka berbuat begitu teruk. Lihat resipi di bawah

Bahan dan rempah ratus membuat Roti Canai Sarang Burung.

  1. 5 keping roti sejuk beku
  2. 5 biji telur (kelas A)
  3. 1-2 sudu besar minyak
  4. 1 tangkai bawang besar (pilihan)
  5. 1 sudu besar Sambal lebah (pilihan)

Cara membuat Roti Canai Sarang Borong:

  1. Potong 8 keping roti (jangan pecah) dan lipat ke dalam lubang tengah.
  2. Cairkan marjerin dan masak sehingga lembut.
  3. Pecahkan telur dan biarkan ia masak. Kami kemudian mengangkat roti dan meletakkannya di atas pinggan.
  4. Taburkan bawang hijau dan sambal ikan bilis.
  5. sedia untuk dinikmati

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang kami sediakan di laman web ini. Semoga Roti Canai Sarang Burung ringkas yang disebutkan di atas dapat membantu anda memasak hidangan yang lazat untuk keluarga/rakan-rakan atau menjadi idea jualan makanan. Harap ini membantu, bersenang-senang!

Tags:
Resepi
Link copied to clipboard.