Bagaimana Menyiapkan Roti Asas Pandan Anti Gagal
Adakah anda sedang mencari inspirasi untuk membuat roti istimewa dari Pandan Anti-Failure? Resepi Roti Asas Anti Gagal Pandan sedang mencari masyarakat di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada mereka adalah kawan. Pengguna Internet sudah terbiasa menggunakan maklumat sebagai idea untuk peralatan Internet. Kali ini saya akan kongsikan tutorial cara membuat resepi asas roti Visa Manjain Lidah Pandan supaya tidak susah tetapi tidak mudah. Jika tidak diproses dengan betul, hasilnya tidak akan menjadi tidak penting atau sedap. Sebenarnya, roti manis pandan asas sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh membuatkan kita lapar.
Terdapat beberapa perkara yang sedikit sebanyak mempengaruhi kualiti rasa roti pandan asas, pertama daripada jenis bahan, kemudian daripada pemilihan bahan segar sehinggalah kepada pemprosesan dan penyajian. Jangan risau jika anda ingin membuat roti asas Pandan yang lazat di suatu tempat, kerana anda tahu cara membuatnya, hidangan ini boleh menjadi sangat istimewa. Seterusnya adalah gambar roti pandan asas yang boleh anda gunakan sebagai visual.
Berikut adalah beberapa kaedah mudah dan mudah yang boleh anda gunakan untuk membuat Roti Asas Pandan. Anda boleh membuat roti pandan asas dengan 11 jenis bahan dan 6 peringkat pemprosesan. Berikut adalah langkah-langkah memasak.
# apron emas2020 Saya telah menikmati pula dalam baking sejak kebelakangan ini. Tutor Cooksnap saya juga tidak suka resipi Cookpadies yang berusia dua minggu kot. Tetapi saya mahu memuat turun. Seperti biasa terdapat beberapa bahan dan kaedah yang mengikut laluan saya kerana wizard resipi menggunakan bm dan saya menggunakan pengisar untuk menguli doh. Semoga Alhamdulillah begitu. Seronok dapat buat roti sendiri. Masih ada lagi resepi roti Cookpaders nak cuba kali ni 🤗🤗.
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat roti pandan:
- 200 ml air suam (saya guna susu penuh)
- 2 sudu besar susu pekat
- 4 sudu besar gula
- 1 beg yis kering (11 g)
- 3 1/2 cawan serbuk roti
- 2 sudu besar susu tepung
- 2 sudu besar mentega
- 1 sudu besar pasta
- 2-3 mata cat epal hijau (jika perlu)
- 1 biji telur
- 1 sudu teh garam
Langkah-langkah membuat asas roti Pandan
- Masukkan semua bahan ke dalam pengisar kecuali marjerin dan garam. Kacau rata selama kira-kira 1 minit.
- Masukkan marjerin dan garam. Putar doh semula sehingga doh benar-benar elastik.
- Keluarkan doh dari pengisar. Lengkapkan doh dengan membulatkan dan membulatkan seperti dalam gambar. Tuangkan doh ke dalam loyang yang telah disapu minyak. Biarkan doh berehat sehingga menjadi tiga kali ganda saiz.
- Uli bahagian atas doh dengan pisau tajam (pilihan). Sapukan air telur (saya basuh susu) taburkan bijan hitam ke atas (kalau nak) @ apa sahaja yang anda mahu.
- Bakar pada suhu 170 ° C-180 ° C selama 20-30 minit (bergantung pada oven anda).
- Apabila roti sudah siap, keluarkan dari ketuhar dan sapu lebih jauh ke atas roti semasa ia masih panas. Ia boleh dipotong-potong dan dihidangkan.
Terima kasih kerana membaca resipi yang dikongsikan oleh pasukan kami di sini. Kami berharap penyediaan mudah Roti Asas Pandan akan membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga / rakan anda dan akan membantu anda meningkatkan jualan makanan anda. Semoga bermanfaat dan nikmatilah!