Cara Gampang Menyiapkan Sandwich Sosej & Telur yang Lezat
Mencari inspirasi untuk resipi Sosej dan Sandwich Telur untuk membuat nguilera yang unik? Langkah-langkah mudah untuk membuat sosej dan sandwic telur yang lazat banyak diminta oleh orang sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada anda kawan saya. Ibu muda sudah biasa menggunakan Internet pada telefon pintar mereka untuk mengetahui contoh imej. Diterbitkan. Kali ini saya akan kongsikan tutorial cara membuat resepi Sosej dan Sandwich Telur yang sedap supaya tidak mudah mahupun susah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya tidak memuaskan dan agak tidak menyenangkan. Manakala sosej dan sandwic telur yang baik harus mempunyai rasa dan aroma yang menimbulkan rasa lapar.
Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi kualiti rasa sosej dan sandwic telur, daripada jenis bahan kepada pilihan bahan segar dan cara penyediaan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat sosej dan sandwic telur yang lazat di rumah, kerana jika anda tahu cara membuatnya, hidangan ini boleh menjadi sangat istimewa. Di bawah ialah imej sosej dan sandwic telur yang boleh anda gunakan sebagai idea.
Nah, kali ini kita akan cuba, ayuh, variasi sosej dan sandwic telur sendiri di rumah. Memandangkan bahan-bahannya ringkas, hidangan ini dapat membantu tubuh badan kita untuk sihat. Anda boleh membuat sandwic sosej dan telur menggunakan 10 jenis bahan dan 6 peringkat pemprosesan. Berikut adalah langkah penyediaan.
Sandwich sosej dan telur untuk pertandingan Masak Apa Kongsi Rezeki minggu ini. Ia terjual dengan baik kerana ia popular, berpatutan dan mudah dibuat. Memang sedap dan mengenyangkan. Hakikatnya ia boleh dipelbagaikan mengikut citarasa, dan anda boleh menikmatinya pada bila-bila masa sahaja pada waktu pagi, tengah hari, petang dan malam.
Bahan dan rempah untuk membuat sandwic dengan sosej dan telur:
- 1 beg roti sandwic gardenia
- Utama:
- 2 biji telur gred A (direbus)
- 2 biji sosej (jika menggunakan sosej Ayama)
- 4-5 sudu besar mayonis saji
- 2 sudu kecil lada kisar
- Bahan Tambahan:
- Marjerin @ mentega secukupnya (untuk sapu atas roti)
- 1 batang timun Jepun (hiris serong, nipis)
- 1 batang lada merah (bulat, nipis)
Cara membuat sandwic sosej dan telur
- bahan-bahan.
- Pecahkan telur kepada kepingan besar, dan potong sosej menjadi kiub. Gaul bersama mayonis dan lada sulah hingga rata.
- Sapu permukaan sandwic dengan sedikit marjerin dan mentega.
- 1 keping roti dengan 1 keping keju cheddar. Letakkan sekeping roti lagi di atas sosej dan isi telur, tutup kedua-dua keping roti.
- Potong bahagian tepi roti dengan pisau tajam. Potong bun kepada 3 segi empat sama seperti gambar di bawah.
- Hiaskan dengan hirisan timun dan lada sulah, tusuk dengan lidi pendek dan siap.
Terima kasih kerana menggunakan resipi yang disediakan oleh pasukan kami di halaman ini. Kami amat berharap resipi mudah sosej dan sandwic telur di atas akan membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga atau rakan-rakan, atau menjadi idea masakan. kebahagiaan!